Ga terug
–+ servings
Philly cheesesteak tacos
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Philly cheesesteak tacos

Philly cheesesteak tacos
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: philly cheesesteak
Porties: 6

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 2 paprika's (groen en geel), in dunne repen gesneden
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeno, heel fijngesneden
  • 200 gram (kogel)biefstuk, in dunne repen gesneden
  • 1 el worchestersaus
  • peper en zout
  • 6 kleine tortillas
  • 60 gram belegen cheddar, geraspt
  • 60 gram Provolone, geraspt
  • creme fraiche en verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de groenten met een eetlepel olie, breng op smaak met peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten af tot de groenten gaar zijn.
  • Meng intussen de biefstuk met de worchester en breng op smaak met peper en zout. Laat dit marineren terwijl de groentes bakken.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de biefstuk kort aan op hoog vuur totdat de buitenkant bruin is, voeg de groenten toe en meng even door.
  • Verhit een klein beetje olie in een andere koekenpan, leg een tortilla erin en verdeel direct 10 gram provolone en 10 gram cheddar hierop en 1/6 van de vulling. Bak totdat de kaas begint te smelten en vouw dan dubbel, bak verder tot de tortilla goudbruin is.
  • Herhaal met de rest, maar let wel op dat hoe langer de pan op het vuur staat, hoe heter het wordt.
  • Dien de tacos op met creme fraiche en fijngehakte verse peterselie.