Italiaanse gehaktballen met mozzarella uit de oven
Italiaanse gehaktballen met mozzarella uit de oven
Cooking time15min
Totale tijd45min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: italiaanse gehaktballen
Porties: 2
Ingredients
For the meatballs
500gramsgehakt (naar keuze, ik heb hier half om half gebruikt)
1egg, raw Wil je voor lowcarb gaan, laat dan de paneermeel en het ei weg en voeg een klein scheutje melk toe.
75gramspanko
1ui, heel fijn gesnipperd
1teaspoonoregano
1teaspoonpepper
1teaspoonzout (naar smaak, maar dit is een goede richtlijn)
further
1tablespoon(olijf)olie
2clovesgarlic, chopped
1cantomato cubes a 400 grams
1teaspoonoregano
1teaspoonrozemarijn
100gramsgrated mozzarella
30gramsfijngereaspte parmezaanse kaas
paar blaadjes verse basilicum
pepper and salt
chili flakes
Instructies
Preheat the oven to 180 degrees celcius.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, organo, peper en zout tot een homogene massa en maak dan gehaktballen ervan met een diameter van ongeveer 2.5 cm.
Verhit intussen de olie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomaat in blik, de oregano en rozemarijn toe en laat 10 minuten pruttelen totdat de saus wat is ingekookt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Leg de gerhaktballen (rauw) in de saus en bak 10 minuten af. Draai de gehaktballen om en bak nog eens 10 minuten. Verdeel nu de kaas en wat verse basilicum over de gehaktballen en bak verder af tot de kaas goed gesmolten is, nog eens zo'n 10 minuten).
Garneer met chilivlokken en dien direct op met een groene salade, pasta of stokbrood.