Ga terug
+ servings
Italiaanse gehaktballen
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Italiaanse gehaktballen met mozzarella uit de oven

Italiaanse gehaktballen met mozzarella uit de oven
Cooking time15 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: italiaanse gehaktballen
Porties: 2

Ingredients

For the meatballs

  • 500 grams gehakt (naar keuze, ik heb hier half om half gebruikt)
  • 1 egg, raw Wil je voor lowcarb gaan, laat dan de paneermeel en het ei weg en voeg een klein scheutje melk toe.
  • 75 grams panko
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teaspoon oregano
  • 1 teaspoon pepper
  • 1 teaspoon zout (naar smaak, maar dit is een goede richtlijn)

further

  • 1 tablespoon (olijf)olie
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 can tomato cubes a 400 grams
  • 1 teaspoon oregano
  • 1 teaspoon rozemarijn
  • 100 grams grated mozzarella
  • 30 grams fijngereaspte parmezaanse kaas
  • paar blaadjes verse basilicum
  • pepper and salt
  • chili flakes

Instructies

  • Preheat the oven to 180 degrees celcius.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, organo, peper en zout tot een homogene massa en maak dan gehaktballen ervan met een diameter van ongeveer 2.5 cm.
  • Verhit intussen de olie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomaat in blik, de oregano en rozemarijn toe en laat 10 minuten pruttelen totdat de saus wat is ingekookt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gerhaktballen (rauw) in de saus en bak 10 minuten af. Draai de gehaktballen om en bak nog eens 10 minuten. Verdeel nu de kaas en wat verse basilicum over de gehaktballen en bak verder af tot de kaas goed gesmolten is, nog eens zo'n 10 minuten).
  • Garneer met chilivlokken en dien direct op met een groene salade, pasta of stokbrood.