Ga terug
–+ servings
Italiaanse gehaktballen
Recept afdrukken
4.33 van 43 stemmen

Italiaanse gehaktballen met mozzarella uit de oven

Italiaanse gehaktballen met mozzarella uit de oven
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: italiaanse gehaktballen
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt (naar keuze, ik heb hier half om half gebruikt)
  • 1 ei Wil je voor lowcarb gaan, laat dan de paneermeel en het ei weg en voeg een klein scheutje melk toe.
  • 75 gram paneermeel
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout (naar smaak, maar dit is een goede richtlijn)

Verder

  • 1 el (olijf)olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram fijngereaspte parmezaanse kaas
  • paar blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
  • chilivlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, organo, peper en zout tot een homogene massa en maak dan gehaktballen ervan met een diameter van ongeveer 2.5 cm.
  • Verhit intussen de olie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook aan. Voeg de tomaat in blik, de oregano en rozemarijn toe en laat 10 minuten pruttelen totdat de saus wat is ingekookt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gerhaktballen (rauw) in de saus en bak 10 minuten af. Draai de gehaktballen om en bak nog eens 10 minuten. Verdeel nu de kaas en wat verse basilicum over de gehaktballen en bak verder af tot de kaas goed gesmolten is, nog eens zo'n 10 minuten).
  • Garneer met chilivlokken en dien direct op met een groene salade, pasta of stokbrood.