Ga terug
–+ servings
kip parmezaan
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Kip parmezaan

Kip parmezaan
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Porties: 2

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets
  • 1 ei, opgeklopt
  • 80 gram panko
  • peper en zout

Verder

  • 4 el tomatensaus (+extra voor de pasta)
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • verse basilicum
  • 150 gram spaghetti
  • zout
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
  • Sla de kip plat met een vleeshamer of iets anders zwaar totdat het overal max 1 cm dik is.
  • Breng de kip op smaak met peper en zout, haal door het ei en dan door de panko.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot goudbruin. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
  • Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel over elke kipfilet 2 el tomatensaus, verdeel dan de mozzarella daaroverheen en als laatste de parmezaan.
  • Bak de kip tot de kaas gesmolten is en de kip gaar is, zo'n 15 minuten.
  • Meng de pasta met tomatensaus, hoeveelheid naar smaak, en serveer met de kip. Garneer met verse basilicum.