Ga terug
+ servings
Zoetzure chili kip
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Zoetzure chili kip

Zoetzure chili kip
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd44 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Trefwoord: Zoetzure chili kip
Porties: 2 personen

Equipment

  • frituurpan of steelpan voor frituren

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in hapklare blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1 kleine stronk broccoli, in roosjes
  • 1 ei, opgeklopt
  • 50 gram tarwebloem
  • zonnebloemolie
  • 150 gram rijst
  • optioneel: sesamzaadjes en/of koriander

Voor de zoetzure chili saus

  • 100 ml chili saus
  • 40 ml sojasaus
  • 1 tl maizena
  • 1 tl water

Instructies

  • Verhit de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Verdeel de paprika en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olie over. Meng goed en bak de groenten voor 15 minuten.
  • Verhit de frituurpan of een (steel)pan met een flinke laag zonnebloemolie tot 180 graden.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld.
  • Meng voor de saus de maïzena met het water totdat er geen klontjes in zit. Voeg de chilisaus en sojasaus toe en meng. Zet opzij.
  • Haal de kip door het ei en dan door de bloem. Frituur in batches tot de kip gaar is, zo'n 3 a 4 minuten (afhankelijk van hoe dik je de kip gesneden hebt).
  • Voeg de saus toe aan een koekenpan en verhit op laag vuur, je zult zien dat de saus snel indikt. Voeg de kip toe en roer af en toe door terwijl je de rest van de kip bakt. Wordt de saus te dik, voeg dan wat water toe.
  • Wanneer alle kip is toegevoegd, voeg dan ook de paprika en broccoli toe.
  • Dien op met de rijst en eventueel sesamzaadjes en koriander.