Ga terug
–+ servings
Spaghetti vongole met nduja
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti vongole met nduja

Spaghetti vongole met nduja
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vongole met nduja
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • scheutje olijfolie
  • 3 el nduja
  • 2 tenen knoflook
  • 1 glas witte wijn, naar smaak
  • 1 kilo vongole, schoongemaakt
  • verse peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en voeg de nduja toe. Roer rond en bak totdat alle vetten in de nduja gesmolten zijn en het meer een saus is.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg de witte wijn toe en roer door.
  • Voeg de vongole toe en doe een deksel op de pan, schud af en toe alles door zodat alle vongole bedekt zijn met de nduja.
  • Voeg de gekookte spaghetti en de peterselie toe en meng. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout, ik heb zelf geen extra zout gebruikt. Dien direct op.