Ga terug
–+ servings
chocolade pudding
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Chocolade pudding

Chocolade pudding
Bereidingstijd10 min
Totale tijd2 uur 10 min
Gang: Nagerecht, toetje, Tussendoortje
Keuken: nederlands
Trefwoord: chocolade pudding
Porties: 5

Ingrediënten

  • 50 gram kristalsuiker
  • 20 gram maizena
  • snufje zout
  • 500 gram melk (mag ook halfvol zijn)
  • 200 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 15 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • optioneel: slagroom en choco schaafsel

Instructies

  • Doe de suiker, maizena en zout in een pan en voeg een scheutje melk toe. Roer door totdat er geen klontjes in zitten. Voeg nu de rest van de melk toe en verwarm op laag vuur. Roer geregeld door zodat er geen klontjes vormen en de bodem niet aanbrandt.
  • Laat op het vuur staan totdat dit mengsel de juiste dikte heeft en je een duidelijke streep kunt trekken op een lepel. (dip een lepel in het mengsel, trek met je vinger een streep over de bolle kant en als deze streep zichtbaar blijft en het mengsel niet er makkelijk vanaf loopt is het de juiste dikte.)
  • Voeg de chocolade toe en roer rustig door tot alle chocolade is gesmolten.
  • Voeg op het laatste de boter toe en roer nu ook door totdat de boter is gesmolten.
  • Verdeel de pudding over 5 glaasjes, ik heb een ijsschep gebruikt hiervoor, en laat dan afkoelen in de koelkast. Het duurt ongeveer 2 uur voordat de pudding is afgekoeld, het dikt met het afkoelen nog wat in.
  • Dien op, eventueel met wat slagroom en chocolade schaafsel.
  • Je kunt dit 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast, voeg de slagroom pas toe bij het serveren.