Ga terug
+ servings
bloemkoolpuree met garnalen in roomsaus
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bloemkoolpuree met garnalen in romige paprika tomatensaus

Bloemkoolpuree met garnalen in romige paprika tomatensaus
Cooking time30 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cauliflower puree
Porties: 2

Ingredients

  • 2 porties cauliflower puree
  • 10 grote hele gamba's (of zoveel mogelijk ongepeld)
  • klontje boter en scheutje zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1/4 teaspoon chilipeper
  • 1/4 teaspoon versgemalen zwarte peper
  • 1.5 tablespoon tomato puree
  • 500 ml hot water
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 30 grams fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 10 grams fresh basil, chopped
  • 150 ml heavy cream

Instructies

  • Verhit wat zonnebloemolie en een klontje boter in een koekenpan. Dek de gamba's goed droog en bak op hoog vuur tot de gamba's dieproze zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  • Voeg de paprika toe aan de pan en bak 2 a 3 minuten. Voeg dan de knoflook, paprikapoeder, chilipoeder en peper toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend een minuut door.
  • Voeg het hete water en het bouillonblokje toe en 5 a 10 minuten borrelen totdat het vocht is ingekookt tot ongeveer de helft.
  • Pel intussen de gamba's. Je kunt de schillen eventueel bewaren voor een bisque.
  • Voeg de parmezaan en de basilucum toe aan de saus. Roer door en laat op laag vuur staan totdat de parmezaan is gesmolten.
  • Voeg op het einde de slagroom toe en doe de garnalen terug in de pan. Laat pruttelen totdat de garnalen weer heet zijn en de saus dik genoeg is.
  • Serveer samen met de bloemkoolpuree (of pasta).