Ga terug
+ servings
Pasta uit de oven met kip en pesto
Recept afdrukken
3.67 van 3 stemmen

Pasta uit de oven met kip en pesto

Pasta uit de oven met kip en pesto
Cooking time20 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans, nederlands
Trefwoord: Pasta uit de oven
Porties: 4

Ingredients

  • 300 grams rigatoni
  • knob butter
  • 4 chicken fillets, diced.
  • pepper and salt
  • 1 teaspoon gedroogde oregano
  • 1 teaspoon thyme
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 2 tablespoon tomato puree
  • 1 can diced tomato
  • 4 tablespoon pesto
  • 250 grams ricotta
  • 150 grams mozzarella
  • 40 grams parmesan cheese
  • chili flakes

Instructies

  • Kook de rigatoni in gezouten water zoals op de verpakking staat al dente. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan. Voeg de kip toe, breng op smaak met peper en zout en voeg de oregano en tijm toe. Bak tot de kip goudbruin is. Voeg als laatste de knoflook toe en fruit een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en meng. Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat vervolgens zo'n 10 minuten op halfhoog vuur inkoken. Je wil een redelijk dik tomatenmengsel hebben.
  • Haal van het vuur en voeg 125 gram ricotta door de saus, breng indien nodig op smaak met peper en zout (cruciaal om hier goed te proeven, de ricotta kan de saus wat milder maken). Voeg de afgegoten pasta toe en meng goed, doe in een ovenschaal.
  • Verdeel de overige ricotta over de pasta en verdeel ook de pesto over de pasta. Verdeel stukken (ik heb mini bolletjes mozzarella gebruikt) mozzarellen over de pasta en strooi als laatste de parmezaan eroverheen.
  • Bak de pasta in de oven tot de kaas goed gesmolten is, zo'n 15 minuten.
  • Verdeel over 4 borden en garneer met chilivlokken en grof gemalen peper. Dien direct op.