Ga terug
–+ servings
3 kazen ovenpasta
Recept afdrukken
Laat je review achter!

3 kazen ovenpasta

3 kazen ovenpasta
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: ovenpasta
Porties: 4

Equipment

  • Ovenschaal

Ingrediënten

Voor de tomatensaus

  • 500 gram gehakt (mag half om half zijn ook)
  • 500 gram passata
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 2 el oregano
  • peper en zout

Verder

  • 225 gram rigatoni
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verhit een grote koekenpan en rul het gehakt. Voeg de knoflook toe wanneer het gehakt gaar is en bak 2 minuten mee.
  • Zet het vuur laag en voeg de passata, het halve bouillonblokje en de oregano toe en laat 30 minuten pruttelen en inkoken.
  • Kook intussen de rigatoni al dente. Het moet nog wel echt een bite hebben want het gaart nog verder in de oven.
  • Verwarm intussen ook de oven voor op 180 graden
  • Meng de rigatoni met de tomatensaus en giet in de ovenschaal. Verdeel de 3 soorten kaas eroverheen en bak af tot de kaas goudbruin is, zo'n 20 minuten.
  • Dien direct op.