Ga terug
+ servings
Krokante kipburger met honing mosterd saus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Krokante kipburger met honing mosterd saus

Krokante kipburger met honing mosterd saus
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: krokante kipburger
Porties: 4 burgers

Equipment

  • hoge pan of frituurpan

Ingrediënten

Voor de kip

  • 2 kipfilets
  • 500 ml karnemelk
  • 200 gram bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl cayenne
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl zout

Verder

  • 4 plakken zoete kaas zoals emmentaler
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 4 bladeren ijsbergsla, in fijne reepjes gesneden
  • klontje boter
  • 4 (brioche) hamburgerbroodjes
  • 1 liter zonnebloemolie, voor het frituren

Instructies

  • Snij de kipfilet door midden en sla het dikke deel wat platter zodat je 4 gelijke delen hebt. Laat de kip met de karnemelk minimaal 30 minuten marineren.
  • Meng de bloem met de kruiden en zet apart. Verhit nu ook de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden.
  • Maak de saus door de mayonaise, mosterd en honing te mengen en zet apart.
  • Voeg 3 eetlepels van de karnemelk toe aan de bloem en hussel door. Dit zorgt voor klontjes en straks voor extra veel krokante stukken.
  • Haal de kip één voor één uit de karnemelk en haal door de bloem. Zorg dat alles goed bedekt is en er geen natte stukken zijn. Frituur, afhankelijk van hoe groot je pan is (ik heb 2 stukken per keer gefrituurd) tot goudbruin en gaar. Ongeveer 5 a 7 minuten. Laat heel even uitlekken op een afkoelrek, maar leg er wel direct de kaas op zodat deze een beetje kan smelten.
  • Snij intussen de broodjes open, smeer in met wat boter en bak de opengesneden kant in een koekenpan tot goudbruin.
  • Verdeel wat saus over de onderkant, dan de sla en dan de kipburger met kaas. Verdeel ook wat saus over het bovenste deel van het broodje en leg deze op de kip. Serveer direct!