Ga terug
croissant loaf
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Croissant loaf

Croissant loaf
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd2 dagen
Gang: Ontbijt
Keuken: Amerikaans, Frans
Trefwoord: croissant loaf

Equipment

  • Bakblik van ongeveer 20cm lang en 8 cm breed

Ingrediƫnten

  • 1 portie croissantdeeg
  • 2 el ongezouten roomboter, zacht en smeerbaar +extra voor invetten bakblik
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • ei, losgeklopt

Instructies

  • Na de laatste koelperiode, rol het deeg uit tot een lap van 30cm breed en ongeveer 40 cm lang.
  • Smeer in met de zachte boter. Meng de suiker en kaneelpoeder en strooi over de boter.
  • Rol vanaf de onderkant zo strak mogelijk op tot een sigaar. Zorg dat het deeg koud is anders blijft het aan je aanrecht plakken. Wikkel in huishoudfolie en laat nog 15 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Vet het bakblik in en beleg met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en snij 1 stuk van ongeveer 7cm breed en leg deze in het midden. Snij 5 stukken van ongeveer 6cm en verdeel deze over het bakblik. Dek af met hushoudfolie en laat op kamertemperatuur rijzen tot ongeveer verdubbeld in formaat. (Bij mij duurde dit een uurtje)
  • Verwarm intussen de oven voor op 190 graden (boven- en onderwarmte).
  • Smeer, wanneer het deeg goed gerezen in, de bovenkant voorzichtig in met opgeklopt ei en bak het geheel 25 a 30 minuten af in de oven. Laat 15 minuten afkoelen in het bakblik en laat daarna verder afkoelen op een afkoelrek.
  • Vanaf kamertemperatuur kun je plakken snijden, daarvoor is het deeg nog te heet en trek je het brood uit elkaar. Eet direct op, dit is niet iets dat goed bewaart.