Ga terug

Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus

Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus
Cooking time20 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: Spaghetti
Porties: 2

Ingredients

  • 150 grams spaghetti
  • 1 tablespoon sunflour oil
  • 1/2 onion, finely chopped
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1 tablespoon dried parsley
  • 1/2 teaspoon chili flakes
  • 1 can tomatenblokjes à 400 gram
  • pepper and salt
  • 500 grams mosselen, schoongemaakt
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Optioneel: extra chilivlokken

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan totdat de ui transparant is. Voeg de paprikapoeder, gedroogde peterselie en de chilivlokken toe en roer door. Voeg dan direct de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten pruttelen op halfhoog vuur. Je wil de saus helemaal inkoken.
  • Breng intussen een pan met gezouten water, ongeveer net zo zout als de zee, aan de kook. Kook de spaghetti, zoals op de verpakking vermeld, al dente.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de saus en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen gaar in ongeveer 3 à 5 minuten. De mosselen voegen weer extra vocht aan de saus toe, vandaar dat we deze in eerste instantie zoveel mogelijk willen inkoken.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng een minuut goed door zodat de saus goed kan intrekken.
  • Verdeel over twee borden en garneer met verse peterselie en optioneel nog wat chilivlokken.