Ga terug
–+ servings
chocolade ganache
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Chocolade ganache

Chocolade ganache
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: nederlands
Trefwoord: ganache
Porties: 1

Ingrediënten

  • 180 gram slagroom
  • 180 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

Instructies

  • Verhit de slagroom totdat het tegen de kook aan zit, maar niet kookt.
  • Voeg de chocolade toe en draai rond zodat alle choclade bedekt is. Laat 2 minuten staan.
  • Roer dan door totdat je een gladde saus hebt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voor een gladde ganache en laat helemaal afkoelen wanneer je de ganache wilt opspuiten. Klop in dat laatste geval de chocolade nog goed door met een mixer.
  • De ganache zal, afhankelijk van de temperatuur in huis, sowieso wel uitharden. Wil je een zachtere ganache maken, voeg dan meer slagroom toe.