Voor de saus verhit de zonnebloemolie en fruit de ui met de knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe, paprikapoeder, peterselie en breng op smaak met peper en zout. Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur om de saus in te koken.
Verhit in de tussentijd voor de mosselen de zonnebloemolie in een hoge pan en fruit kort de knoflook. Voeg een scheut witte wijn toe en direct de mosselen. Laat de mosselen een paar minuten met de deksel op de pan gaar stomen. De mosselen zijn gaar wanneer de schelpen open staan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en voeg aan de tomatensaus toe. Meng goed. Voeg de feta toe en meng nogmaals goed.
Garneer met verse peterselie en serveer met knoflookbrood, tzatziki of friet.
Notities
Maak de mosselen schoon in koud water. Gooi alle mosselen die kapot zijn of open blijven staan weg. Gooi ook na het koken alle mosselen die niet open zijn weg. Dit zijn dood/bedorven en kan je heel ziek van worden.