Wanneer je alle stappen van het bladerdeeg recept hebt gevolgd en het deeg heeft de laatste 30 minuten in de koelkast gelegen (stap 7 in het croissantrecept) ben je klaar om met dit recept verder te gaan.
Rol het deeg, op een licht bebloemd aanrecht, uit tot een lap van ongeveer 30 cm (breedte) bij 20 cm (lengte). Verwarm intussen de pot nutella in de magnetron zodat de pasta makkelijk smeerbaar is.
Smeer het deeg in met een dun laagje nutella, houd de randjes vrij. Rol het deeg dan op zodat je een sigaar hebt van 25 cm lang.
Snij 12 plakken deeg van ongeveer 2.5 cm dik en leg in de muffinvorm. Dek licht af met huishoudfolie (tip: smeer de folie in met een klein beetje olijfolie zodat het niet aan het deeg blijft plakken) en laat rijzen tot verdubbeld, ongeveer 45 minuten maar dit is afhankelijk van de temperatuur in huis.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Smeer de muffins na het rijzen voorzichtig in met het opgeklopte ei en bak ze dan af tot goudbruin, ongeveer 15 minuten.
Meng intussen in een kommetje of diep bord de suiker met de kaneel. Wentel de cruffins na het bakken hier direct doorheen. Wanneer ze teveel afgekoeld zijn blijft de suiker namelijk niet meer plakken.
Je kunt de cruffins direct opdienen.