Ga terug
+ servings
egg sando
Recept afdrukken
Laat je review achter!

egg sando met avocado

egg sando met avocado
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: lunch
Keuken: Japans, nederlands
Trefwoord: egg sando
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 eieren (m/l)
  • 4 sneeën brood
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Instructies

  • Zet een steelpan met water en 2 van de eieren op. We gaan 2 eieren hard koken en de andere 2 zacht. Laar de eieren 5 minuten koken en voeg dan de 2 andere eieren toe. Kook nog eens 6 minuten verder. Giet het water af en spoel de eieren goed af met koud water. Zo zijn ze straks makkelijk te pellen.
  • Pel alle eieren, de hardgekookte zijn steviger en kun je minder makkelijk inknijpen. De zachtgekookte eieren geven makkelijk mee wanneer je er zachtjes in knijpt. Prak de avocado fijn en voeg de 2 hardgekookte eieren toe.
  • Voeg de mayo toe en prak het geheel en meng goed. Breng op smaak met peper en flink wat zout (avocado en ei kunnen allebei flink zout gebruiken). Proef af en toe of het hoog genoeg op smaak is.
  • Wanneer je zuurdesembrood gebruikt snij de sneeen dan alvast door midden. Schuif weer tegen elkaar aan. Leg een zachtgekookt ei in het midden en verdeel de helft van de avocado- eiersalade eromheen. Leg de bovenkant helften erop en herhaal met de andere sandwich. Snij nu allebei nogmaals door midden zodat de zachtgekookte eieren nu ook door de helft zijn en dien direct op.