Ga terug
–+ servings
meatball sub
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Meatball sub broodjes

Meatball sub broodjes
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd3 uur
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: meatball sub
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

  • 12 broodjes
  • 12 gehaktballen met tomatensaus
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 100 gram geraspte mozzarella, low moisture zie hierboven voor uitleg
  • extra verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder) of 160 graden (hetelucht).
  • Snij in het midden van elk broodje een rondje van 2 a 2.5 cm (even groot als je gehaktballetjes) uit en pluk wat van het brood eruit zodat de gehaktballen erin passen.
  • Smelt de boter samen met de peterselie en de knoflook en smeer de broodjes hiermee in (maak het hele mengsel op). Vergeet ook niet de binnenkant van de broodjes in te smeren.
  • Bak de broodjes 2 a 3 minuten in de oven af.
  • Haal eruit en verdeel de parmezaanse kaas in elk gat. Leg dan een gehaktbal in elk gat, zorg dat er tomatensaus bij zit.
  • Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak nogmaals af totdat de mozzarella gesmolten is. Dit duurt zo'n 5 a 8 minuten. Ik hou er zelf van als de kaas niet hard gebakken wordt.
  • Garneer met extra verse peterselie en dien direct op!