Ga terug
–+ servings
Pittige udon noodles met garnalen
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pittige udon noodles met garnalen

Pittige udon noodles met garnalen
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: garnalen, noodels, udon
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram udon noodles
  • 16 grote gamba's, ontdooid en schoongemaakt
  • 200 gram witte kool
  • 1 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el suiker
  • 60 ml sojasaus
  • chili olie naar smaak
  • lente ui, in ringen gesneden
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de udon noodles volgens de verpakking gaar.
  • Verhit een zonnebloemolie in een (wok)pan en bak de witte kool aan, voeg een halve eetlepel suiker en 1 eetlepel sojasaus toe. Roer regelmatig en bak door totdat de kool gekarameliseerd is.
  • Voeg dan de knoflook, garnalen en chilivlokken toe en roer door totdat de garnalen gaar zijn.
  • Giet de noodles af en meng met de sesamolie. Zet opzij.
  • Wanneer de garnalen gaar zijn voeg dan de udon noodles toe, de rest van de suiker en de rest van de sojasaus toe en meng door.
  • Dien op met de bosui als garnering. Serveer met chili olie zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel ze willen toevoegen.