Meng het water met de olijfolie en de gist en klop door, laat even staan totdat de gist begint te schuimen.
Voeg toe aan het bloem en kneed door tot een samenhangend geheel. Voeg dan het zout toe en kneed door tot een soepel deeg zoals hierboven beschreven. Dek de kom met het deeg af en laat op een warme plek staan tot zichtbaar gerezen, ongeveer een uur.
Vet de bakplaat in en verplaats het deeg hiernaar. Rek de zijkanten een beetje uit totdat het deeg ongeveer de hele bakplaat vult. Dek af met een schone vochtige theedoek en laat nogmaals ongeveer een uur op een warme plek rijzen totdat je luchtbellen/blaasjes in het deeg ziet.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breng de tomatenblokjes op smaak met peper, zout en oregano.
Vet je vingers in met olijfolie en duw kuiltjes in het deeg. Verdeel de tomatensaus over het deeg en daarna als eerste de geraspte kaas, dan de cherrytomaten en als laatste de mozzarella.
Bak in de oven tot het deeg gaar is, zo'n 25 a 30 minuten.