Go Back

Krokante kokos garnalen

Krokante kokos garnalen
Cooking time5 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: garnalen, kokosmelk
Porties: 2

Ingredients

  • 450 grams rauwe garnalen
  • 1 kommetje bloem, ongeveer 50 gram
  • 2 eggs, whisked.
  • 1 kommetje panko, ongeveer 50 gram
  • 50 grams geraspte kokos
  • 2 tablespoon zonnebloemolie + extra voor het invetten van de ovenschaal
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon pepper
  • 1/2 teaspoon paprika
  • verse peterselie, fijngesneden
  • zoete chilisaus als dip

Instructies

  • Preheat the oven to 200 degrees celcius.
  • Meng de panko met kokos, paprikapoeder, peper en zout. Voeg de zonnebloemolie hieraan toe en meng.
  • Haal de garnalen eerst door de bloem, schud overtollig bloem af, haal door het ei en vervolgens door het panko mengsel. Druk aan zodat het er goed en stevig op zit.
  • Vet een bakplaat of ovenschaal in met zonnebloemolie en leg de garnalen hierop. Bak 5 minuten, keer de garnalen om en bak nogmaals 5 minuten totdat de garnalen dieproze en krokant zijn.
  • Garneer met de peterselie en serveer met een zoete chilisaus.