Ga terug
–+ servings
penne met spinazie en zalm
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Romige penne met spinazie en zalm

Romige penne met spinazie en zalm
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, nederlands
Trefwoord: gegrilde zalm, penne, spinazie
Porties: 2 flinke porties

Ingrediënten

  • 150 gram penne
  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml kipbouillon
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram bladspinazie (vers)
  • 100 gram gerookte zalm, in snippers gesneden
  • 50 gram belegen geraspte kaas
  • 1 tl chili vlokken
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Verwarm een pan met gezouten water en kook hierin de pasta al dente.
  • Verwarm intussen in een koekenpan de roomkaas met de bouillon, roer door. Wanneer alle klontjes weg zijn voeg dan de knoflook, zalm en de spinazie toe.
  • Roer door terwijl de spinazie slinkt en laat vervolgens pruttelen terwijl de pasta kookt.
  • De saus moet nog redelijk dun zijn, ongeveer de dikte van ongeklopte slagroom, voeg dan de pasta toe en roer alles door. Breng op smaak met chili vlokken, peper en zout.
  • Indien je een ovenbestendige pan hebt, verdeel dan de kaas over de pasta (zo niet, doe alles eerst in een ovenschaal) en bak de pasta 10 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
  • Dien direct op.