Splits wederom de eieren en klop de eiwitten met 50 gram suiker stijf. Klop in een andere kom de dooiers met de overige 50 gram tot licht en fluffy.
Voeg de mascarpone toe aan de eidooiers en klopt met de hand totdat gemengd. Ik doe dit niet elektrisch want dan heb je snel de kans dat het teveel wordt gemengd en te dun wordt.
Voeg beetje bij beetje de eiwitten toe, spatel dit weer in een opwaardse beweging en draai tussendoor de kom.
Neem een ovenschaal en begin met een laag lange vingers, smeer deze in met koffie (waar eventueel de rum of marsala aan is toegevoegd), verdeel dan een laag macarpone creme eroverheen, een laag lange vingers, smeer in met koffie, laag mascarpone creme. Ik heb 3 lagen gemaakt.
Je kunt de laatste laag mascarpone creme gewoon eroverheen verdelen, ik vond het leuk om dit erop te spuiten in kleine toefjes. Doe ik dit geval de creme in een spuitzak en laat dit en de schaal een half uurtje afkoelen in de koelkast. De creme wordt dan wat steviger en is makkelijker op te spuiten.
Wanneer de bovenste laag erop zit mag je tiramisu minimaal 4 uur maar het liefst een nacht opstijven in de koelkast.
Strooi met een zeefje een laag cacao over de tiramisu wanneer je het opdient. Ik kies ervoor om dit te doen wanneer de mascarpone creme is uitgehard zodat het er goed op blijft liggen.