Ga terug
+ servings
Orecchiette met gehaktballetjes
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Orecchiette met gehaktballetjes in tomatensaus

Orecchiette met gehaktballetjes in tomatensaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 100 gram grana padana
  • 2 eieren
  • 2 witte boterhammen
  • handje peterselie, fijngehakt
  • 400 gram orecchiette
  • 1.5 kilo tomaten
  • handje basilicum
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Instructies

  • Was de tomaten en haal de zaadjes eruit. Leg ze in de pan met een klein beetje water en breng het aan de kook. Laat het koken tot alle tomaten zacht zijn. De tomaten kun je nu uit de pan halen en laat ze afkoelen. Scheid de saus van de tomaten. Dit doet men in Italië met een passatutto (roerzeef).
  • Pak een nieuwe pan en gooi er een beetje olie, de ui in kleine stukjes, de geperste knoflook en een paar basilicum blaadjes in. Bak ze en beetje bruin, maar laat ze niet aanbranden. Voeg nu de verse tomatensaus toe en laat dit een half uurtje zachtjes koken.
  • Leg de witte boterhammen in water, verwijder de korsten en krijp de binnenkant goed uit. Meng dit met het gehakt, de grana padana en de eieren. Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.
  • Rol kleine gehaktballen en bak deze in een koekenpan totdat ze gaat zijn.
  • Breng een ruime hoeveelheid water met wat zout aan de kook. Giet de orecchiette er in en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar.
  • Giet de pasta af en breng op smaak met de saus, voeg de gehaktballetjes toe en strooi er wat geraspte kaas overheen en leg er nog wat basilicum blaadjes op.