Ga terug
+ servings
gember bier
Recept afdrukken
Laat je review achter!

gember bier

gember bier
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd4 dagen
Gang: Drankjes
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bier, fermentatie, gemberbier, gemberbuer
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 200 gram suiker
  • 55 gram gember, geraspt
  • 110 gram gemberbug

Instructies

  • Verhit in een pan het water, voeg de suiker en gember toe. Laat dit een uurtje trekken op laag vuur (met deksel) en laat dan afkoelen naar kamertemperatuur. Dit is belangrijk anders dood je straks de gingerbug
  • Giet je mengsel door een zeef zodat alle gemberstukjes eruit zijn. Voeg dan de gemberbug toe, ook dit moet eerst door een zeef. Meng en giet over in een plastic fles.
  • Schroef de dop erop en laat een paar dagen in kamertemperatuur staan zodat het koolzuurhoudend wordt. Wel, dit is belangrijk, moet je elke dag de fles even opendraaien om alle gassen te laten ontsnappen.
  • Wanneer er genoeg koolzuur in zit zet je de fles in de koelkast en kan je het drinken!

Notities

Ik gebruik een plastic fles omdat het én makkelijk is om te voelen wanneer er koolzuur ontstaat. Je kan de fles dan namelijk niet meer in knijpen. Ook zijn niet alle glazen flessen geschikt voor fermentatie. Door de gassen ontstaat er veel druk en kan je glazen fles uit elkaar spatten.