Ga terug
–+ servings
Tonijn tataki salade
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tonijn tataki salade

Tonijn tataki salade
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken: Japans
Trefwoord: koolhydraatarm, salade, tataki, tonijnsaus
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 dikke tonijnfilet (liever een dikke plak zodat de binnenkant goed rauw blijft)
  • 10 gram wit sesamzaad
  • 10 gram zwart sesamzaad
  • 75 gram veldsla
  • 2 sprieten bosui, fijngesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1/2 tl gember
  • peper en zout
  • zonnebloemolie om in te bakken

Instructies

  • Verwarm wat olie in een koekenpan totdat er rook vanaf komt. Je wil dat de pan heel heet is.
  • Doe de sesamzaadjes op een bord. Dep de tonijn droog en breng op smaak met peper en zout. Haal dan door de sesamzaad totdat de hele tonijn bedekt is.
  • Bak kort aan beide kanten aan. Haal uit de pan en laat even rusten.
  • Meng de veldsla met de avocado en bosui. Maak de dressing door de sojasaus, witte wijnazijn en gember te mengen. Snij de tonijn in plakjes en leg op de salade.
  • Dien op met de dressing apart, dan kunnen mensen zelf bepalen hoeveel ze toevoegen.