Ga terug
+ servings
broccoli salade met bacon
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Romige broccoli salade met bacon

Een romige broccoli salade voor een heerlijke koolhydraatarme maaltijd
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bacon, broccoli, koolhydraatarm, roomkaas, salade
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 grote broccoli
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 gram roomkaas
  • 150 ml kookroom
  • 6 plakjes bacon
  • handje verse koriander
  • peper en zout

Instructies

  • Maak de broccoli schoon en kook de roosjes in ruim water met wat zout
    kort totdat ze beetgaar zijn, zo’n 3 a 4 minuten. Giet dan het water
    goed af en laat een beetje afkoelen.

  • Bak ondertussen de bacon totdat deze bruin en goed knapperig is. Laat dit vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

  • Snij de rode ui fijn en zet apart. Meng de roomkaas met de kookroom en
    de knoflook. Roer goed door. Je wil dat dit een dikke saus wordt, niet
    te dun want dan blijft het niet plakken aan de broccoli.

  • Meng de rode ui met de broccoli en de helft van de saus en meng goed. Breng vervolgens nog op smaak met peper en zout.

  • Dien je salade op met de bacon, wat verse koriander en doe nog wat extra saus eroverheen.