Ga terug
–+ servings
hummus met dukkah
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Hummus met dukkah en pita

De lekkerste en romigste hummus met dukkah en vergebakken pita
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Tussendoortje
Keuken: Israelisch, libanees
Trefwoord: brood, hummus, kikkererwten, kruidenboter, pita
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (a 400 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel komijn poeder
  • zout naar smaak
  • sap van een halve citroen
  • 10 eetlepels olijfolie
  • eventueel vocht van de kikkererwten

Instructies

  • Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het sap op. Dit hebben we misschien straks nog nodig.

  • Doe de kikkererwten samen met de knoflook, tahin, komijn en citroensap
    in een foodprocessor of blender om bak waar je de staafmixer erop kan
    zetten en pureer.

  • Voeg dan langzaam de olijfolie toe. Breng je hummus op smaak door zout toe te voegen.

  • Blijf pureren totdat het een smeuige massa wordt. Als je merkt dat je
    hummus nog te dik is om echt goed te pureren, voeg dan wat van de
    kikkererwten sap toe, dit helpt om de hummus echt goed romig te maken.

  • Serveer met nog wat extra olijfolie, dukkah en pita.