Halloumi friet
Heerlijke halloumi friet met een dip van Griekse yoghurt en harissa
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, friet, halloumi, tussendoortje
Porties: 2
- 1 blok halloumi
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels za'atar kruiden
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels harissa
- zonnebloemolie
Snij de halloumi in reepjes en dep droog met wat keukenpapier.
Meng de bloem en de za’atar op een ondiep bord en paneer hierin je halloumi.
Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak hierin je halloumi aan beide kanten aan.
Ondertussen kan je de yoghurt en de harissa mengen. Meng lichtjes want
het is zo lekker om soms wat meer yoghurt te hebben en soms een bommetje
harissa.
Laat de gebakken halloumi nog even uitdruipen op wat keukenpapier en
dien dan samen met de saus op. Eventueel kan je de halloumi nog garneren
met wat verse koriander.