Ga terug
+ servings
halloumi friet
Recept afdrukken
2 van 2 stemmen

Halloumi friet

Heerlijke halloumi friet met een dip van Griekse yoghurt en harissa
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Borrelhapje
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: dip, friet, halloumi, tussendoortje
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 blok halloumi
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels za'atar kruiden
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels harissa
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de halloumi in reepjes en dep droog met wat keukenpapier.

  • Meng de bloem en de za’atar op een ondiep bord en paneer hierin je halloumi.

  • Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak hierin je halloumi aan beide kanten aan.

  • Ondertussen kan je de yoghurt en de harissa mengen. Meng lichtjes want
    het is zo lekker om soms wat meer yoghurt te hebben en soms een bommetje
    harissa.

  • Laat de gebakken halloumi nog even uitdruipen op wat keukenpapier en
    dien dan samen met de saus op. Eventueel kan je de halloumi nog garneren
    met wat verse koriander.