vistaco

Vistaco met een avocadocreme

TexMex is favoriet hier in huis, denk aan recepten als deze TexMex burrito. Dit keer heb ik vistaco gemaakt met een avocadocreme. Ook goedgekeurd door Tirza, haha.

vistaco's

Vistaco

Ik heb gekozen voor kabeljauw omdat ik dit de meest smakelijke soort witvis vind. Tilapia bijvoorbeeld is goedkoper, maar heeft heel weinig smaak.

We marineren de vis en bakken deze dan op halfhoog vuur. Verder gebruik ik rode kool en verse koriander als groenten en als saus een avocado creme.

vistaco's

Vistaco met een avocadocreme

Vistaco met een avocadocreme
cooking time30 min
total cooking time30 min
servings: 2

Necessities

  • Blender of foodprocessor

Ingredients

Voor de vis

  • 2 kabeljauw filets
  • 2 tablespoon sunflour oil
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 teaspoon chili powder
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1/2 teaspoon cumin powder
  • sap van een halve limoen

Voor de avocado creme

  • 2 avocados
  • 1 tablespoon creme fraiche
  • sap van een limoen
  • 1/4 teaspoon cumin powder
  • 1/4 teaspoon coriander powder
  • 1/4 teaspoon garlic powder
  • salt to taste

further

  • 6 kleine tortillas
  • handje rode kool, fijngesgeden
  • fresh coriander

Instructions

  • Meng de vis met de olie, knoflook, kruiden en limoensap. Laat een half uurtje intrekken.
  • Maak de avocado creme door de avocado met de creme fraiche, limoensap en kruiden te pureren tot een gladde saus. Breng op smaak met zout. Avocado kan altijd wel redelijk wat zout gebruiken dus proef goed en breng indien nodig meer op smaak.
  • Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak de vis aan beide kanten aan tot donkerbruin en gaar. Het moet een beetje uit elkaar vallen.
  • Verhit intussen de tortillas in een droge hete koekenpan, verdeel wat rode kool, vis en verse koriander over de tortillas. Serveer met de avocado creme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish