Tonijn tataki salade

Tonijn tataki salade

Oh jongens, dit recept is zo makkelijk dat ik het eigenlijk geen recept durf te noemen! Het is werkelijk waar in 10 minuten gemaakt, je hoeft alleen de tonijn heel kort even aan te bakken, en dat is het!

Tonijn tataki

Een hele belangrijke bij dit recept is de kwaliteit van je tonijn. Ik adviseer echt om naar de visboer te gaan. Ja, het is prijzig, maar goede kwaliteit tonijn maakt dit gerecht. Ook bak je de tonijn maar heel kort dus je wil sashimi kwaliteit tonijn hebben. Wist je dat tonijn tataki ook heel lekker is met salsa en pesto?

Dressing

De tonijn maakt dit gerecht, maar de dressig maakt het af! En ook dat is super simpel. Sojasaus, gember en wat witte wijn azijn.

Tonijn tataki salade

Tonijn tataki salade
cooking time10 min
total cooking time10 min
servings: 2

Ingredients

  • 1 dikke tonijnfilet (liever een dikke plak zodat de binnenkant goed rauw blijft)
  • 10 grams wit sesamzaad
  • 10 grams zwart sesamzaad
  • 75 grams veldsla
  • 2 sprieten 2 scallions, chopped in rings
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 4 tablespoon Soy sauce
  • 1 teaspoon white wine vinegar
  • 1/2 teaspoon ginger
  • pepper and salt
  • sunflour oil for frying

Instructions

  • Verwarm wat olie in een koekenpan totdat er rook vanaf komt. Je wil dat de pan heel heet is.
  • Doe de sesamzaadjes op een bord. Dep de tonijn droog en breng op smaak met peper en zout. Haal dan door de sesamzaad totdat de hele tonijn bedekt is.
  • Bak kort aan beide kanten aan. Haal uit de pan en laat even rusten.
  • Meng de veldsla met de avocado en bosui. Maak de dressing door de sojasaus, witte wijnazijn en gember te mengen. Snij de tonijn in plakjes en leg op de salade.
  • Dien op met de dressing apart, dan kunnen mensen zelf bepalen hoeveel ze toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish