Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Ik ben dus dol op praktisch rauwe vis en vlees. Ik eet vlees niet heel vaak, maar als ik het dan eet dan graag rauw. Denk aan filet americain of steak tartare (klik hier voor dat recept trouwens), maar ook sashimi of deze tonijn tataki.

Tataki

Bij tonijn tataki wordt de tonijn heel kort op heet vuur gegrild, de binnenkant is dan nog helemaal rauw. Vaak wordt de tonijn dan geserveerd met een saus azijn, gember en sesam en sojasaus, maar hier ben ik een andere richting opgegaan.

Kwaliteit

Ik hamer altijd op kwaliteit omdat ik vind dat het beter is voor mens en natuur om lokaal vlees en vis te kopen en niet mee te werken aan de bio industrie. Ik geef liever iets meer geld uit, en eet wat minder vlees en vis, wetende dat het goede kwaliteit producten zijn en dat de dieren niet in een kweekvijfer hebben gezeten of met honderden in een kleine stal.

Nu moet je dat voor jezelf bepalen natuurlijk, maar als je gaat werken met rauw vlees of vis dan moet je er écht voor zorgen dat het vers is. Ga voor tonijn naar de visboer en vraag naar sashimi tonijn, dan weet je zeker dat het vers is en geschikt om rauw te eten.

Ingrediënten

  • verse tonijn 200 gram
  • 1/2 blikje tomatenblokjes
  • handje koriander fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1 jalapeno fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • peper en zout
  • scheutje limoensap
  • pesto (klik hier voor het recept voor verse pesto)
  • olijfolie

Bereidingswijze

1. Maak de salsa door de tomaat te mengen met de koriander, ui, jalapeno, knoflook, peper en zout en limoensap. Roer door en zet in de koelkast om de smaken in te laten trekken.

2. Als je verse pesto gaat maken, wat ik aanraad, doe dat dan bij deze stap. De link naar het recept staat bij de ingrediëntenlijst.

3. verhit een beetje olie in een koekenpan en laat de pan heel heet worden. Gril de tonijn dan heel kort aan alle kanten aan, we willen alleen een mooi gegrilde buitenkant en een rauwe binnenkant.

4. Laat de tonijn heel even rusten en snij dan in plakjes.

5. Serveer samen met de salsa en de pesto.

Enjoy!