Spaghetti vongole met nduja

Spaghetti vongole met nduja

Jullie kennen allemaal vast wel het traditionele gerecht, maar wat dacht je van spaghetti vongole met nduja?

Spaghetti vongole met nduja

Dit is wel een beetje een fancy gerecht want ten eerste zijn de ingrediënten prijzig en ten tweede zijn de ingrediënten wat moeilijker om aan te komen. Al heb je wel geluk als je een AH XL in de buurt hebt (bij mijn kleinere AH verkopen ze dit niet, misschien de jouwe wel) of je bestelt daar, want Nduja is daar te koop. Dat is trouwens een pittige smeerbare salami met peper.

Ik zou het niet zo op brood smeren, maar verhit is het heerlijk. Het vet wordt dan zacht, dus qua structuur is het dan heerlijk. Ideaal voor op een pizza met burrata, maar dus ook door andere gerechten heen zoals hier.

Vongole heb ik besteld bij Crisp, een online supermarkt. Mijn viswinkel heeft het namelijk nooit. Je kunt ook kokkels gebruiken voor dit recept, die zijn een stuk betaalbaarder.

Spaghetti met vongole en nduja

Vanwege de Nduja is dit gerecht een beetje pittig. Verder is het net zo smaakvol als dat je gewend bent van spaghetti vongole.

Spaghetti vongole met nduja
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Spaghetti vongole met nduja

Spaghetti vongole met nduja
cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 4

Ingredients

  • 300 grams spaghetti
  • bit of olive oil
  • 3 tablespoon nduja
  • 2 cloves garlic
  • 1 glas witte wijn, naar smaak
  • 1 kilo vongole, schoongemaakt
  • fresh parsley, chopped
  • pepper and salt

Instructions

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en voeg de nduja toe. Roer rond en bak totdat alle vetten in de nduja gesmolten zijn en het meer een saus is.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg de witte wijn toe en roer door.
  • Voeg de vongole toe en doe een deksel op de pan, schud af en toe alles door zodat alle vongole bedekt zijn met de nduja.
  • Voeg de gekookte spaghetti en de peterselie toe en meng. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout, ik heb zelf geen extra zout gebruikt. Dien direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish