Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus

Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus

Ik ben dol op mosselen en heb ondertussen al heel wat recepten online staan, zoals deze saffraanrisotto met mosselen. Wat ik fijn vind aan mosselen, is dat ze zo lekker veelzijdig zijn. Je bent misschien wel bekend met het standaard, maar heerlijke, mosselpannetje? Zelf vind ik het lekker om te verwerken door een gerecht heen, zoals hier met spaghetti. Een snel en makkelijk recept dat in slechts 20 minuten op tafel staat.

Ben je ook een groot fan van mosselen en ben je op zoek naar nog meer recepten, neem dan een kijkje op de website van Mosselen Zo uit Zeeland

Spaghetti

De inspiratie voor dit gerecht kwam van een Grieks recept, midia saganaki. Dat zijn mosselen in een tomatensaus met feta. Om er meer een vullend hoofdgerecht van te maken (midia saganaki wordt namelijk altijd als voorgerecht geserveerd), heb ik er spaghetti bij gedaan.

Mussels

Het voordeel hiervan is dat de mosselen op het einde in de saus gaar stomen en je een supersnel, maar heel smaakvol gerecht hebt. De mate van pittigheid kan je zelf aanpassen. Ik hou wel van lekker wat pit, maar niet zoveel dat het de rest van de ingrediënten overheerst. Je kunt naar smaak meer of minder chilivlokken toevoegen.

Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus

Spaghetti met mosselen in een pittige tomatensaus
cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 2

Ingredients

  • 150 grams spaghetti
  • 1 tablespoon sunflour oil
  • 1/2 onion, finely chopped
  • 2 cloves garlic, chopped
  • 1 teaspoon paprika powder
  • 1 tablespoon dried parsley
  • 1/2 teaspoon chili flakes
  • 1 can tomatenblokjes à 400 gram
  • pepper and salt
  • 500 grams mosselen, schoongemaakt
  • Handje verse peterselie, fijngehakt
  • Optioneel: extra chilivlokken

Instructions

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan totdat de ui transparant is. Voeg de paprikapoeder, gedroogde peterselie en de chilivlokken toe en roer door. Voeg dan direct de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten pruttelen op halfhoog vuur. Je wil de saus helemaal inkoken.
  • Breng intussen een pan met gezouten water, ongeveer net zo zout als de zee, aan de kook. Kook de spaghetti, zoals op de verpakking vermeld, al dente.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe aan de saus en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen gaar in ongeveer 3 à 5 minuten. De mosselen voegen weer extra vocht aan de saus toe, vandaar dat we deze in eerste instantie zoveel mogelijk willen inkoken.
  • Voeg de spaghetti toe aan de pan en meng een minuut goed door zodat de saus goed kan intrekken.
  • Verdeel over twee borden en garneer met verse peterselie en optioneel nog wat chilivlokken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mosselen Zo uit Zeeland

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish