Ik weet het, coquilles zijn een beetje fancy en redelijk aan de prijs. Voor 10 stuks heb ik iets van 16 euro betaald. Dat gezegd hebbende is dit wel een fantastisch gerecht voor wanneer je juist wat meer chic wil dineren. Ik ben sowieso echt dol op vis door mijn pasta, zo is deze spaghetti met garnalen naast dit recept ook een favoriet.

Coquilles

Wanneer je dit wil maken, ga dan een dag van tevoren naar je favo visboer om te kijken of ze überhaupt wel coquilles hebben. Bij mij was dit niet het geval, maar de dag erna namen ze het speciaal voor me mee. Wat een service!

Bruine boter saus

Omdat we dus zo’n fantastisch ingrediënt gebruiken houden we de rest relatief simpel. En wat is er nou meer simpel, en lekkerder, dan roomboter? In dit geval bakken we de boter eventjes totdat het allemaal lichtbruin van kleur is. Zo heb je een meer notige en diepe smaak.

spaghetti met coquilles
Pin recept
Recept afdrukken
4.15 van 7 stemmen

Spaghetti met coquilles in een bruine botersaus

Spaghetti met coquilles in een bruine botersaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 10 coquilles, schoongemaakt
  • 60 gram roomboter, ongezouten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • rasp van een halve citroen
  • verse peterselie

Instructies

  • Breng een pan met gezouten, het moet naar zeewater smaken, water aan de kook. Kook de spaghetti al dente.
  • Verhit 10 gram van de roomboter en een eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Dek intussen de coquilles heel goed droog en breng op smaak met zout en lekker veel peper.
  • Bak de coquilles 2 a 3 minuten per kant. Probeer tijdens het bakken niet te veel te bewegen. Haal uit de pan.
  • Voeg de overige boter, de knoflook en de chili vlokken toe en bak op halfhoog vuur totdat de boter lichtbruin is. Pas op, je wil de boter ook niet verbranden. Lichtbruin en dan het vuur laag zetten.
  • Voeg de coquilles en de spaghetti toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met de citroenrasp en eventueel nog peper en zout.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met wat verse peterselie.