Deze spaghetti alla nerano is een klassieker. Gefrituurde courgette en verder enkel spaghetti, pastawater, olie, knoflook en wat kaas. In dit recept gebruik je provolone, dit is te koop bij veel supermarkten!

Spaghetti alla Nerano

In dit gerecht staat de courgette dus centraal. Laat je niet misleiden door de looks, er gaat een courgette per persoon in. Omdat je de courgette eerst heel dun snijdt, ik heb een kaasschaaf hiervoor gebruikt, en daarna frituurt lijkt het als heel weinig. Schrik dus niet van de hoeveelheid rauwe courgette!

Het frituren doe je in een laag zonnebloemolie, je kunt hiervoor gewoon een koekenpan gebruiken. Doe het wel in batches, ik heb 2 courgettes in 3 batches gefrituurd. Zo ligt de pan niet te vol en kan alles evenredig bruin bakken. Laat de courgette uitlekken op wat keukenpapier wanneer je met de rest aan de slag bent.

Verder bewaar je wat pastawater omdat je dit nodig hebt om de saus te binden en de kaas mooi te laten smelten tot een gladde saus ipv kaasstrengen. Dit geldt voor alle pasta’s eigenlijk wel!

Simpel maar heerlijk

Ook voor dit recept geldt, het is zo simpel en er gaan relatief weinig ingrediënten is, maar het is zo lekker. In dit gerecht proef je echt pure smaken. Heerlijk.

spaghetti alla nerano
Spaghetti alla nerano
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti alla nerano

Spaghetti alla nerano
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • zonnebloemolie voor frituren
  • 2 courgettes

voor de pasta

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook (gestampt maar nog heel)
  • handje basilicum, fijngescheurd
  • 20 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 75 gram geraspte provolone
  • zout

Instructies

  • Snij de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Verhit de olie en frituur de courgette in batches tot goudbruin. Hoeveel batches is afhankelijk van de grootte van je pan, je wilt iig niet meerdere lagen courgette hebben anders bakt het niet goed egaal bruin. Laat uitlekken op keukenpapier terwijl je verder gaat met de rest.
  • Kook intussen de spaghetti in gezouten water al dente. Houd het pastawater achter de hand voor straks.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de courgette, knoflook en basilicum toe. Bak dit zo'n 3 minuten totdat de knoflook heerlijk geurt. Haal de knoflook er dan uit (dit is de reden dat we de tenen enkel stampen maar heel laten).
  • Voeg de pasta en 75 ml pastawater toe. Laat op het vuur staan en meng constant voorzichtig door.
  • Haal nu van het vuur af en voeg als eerste de parmezaan toe en meng kort door. Voeg de provolone toe en en meng door totdat alle kaas is gesmolten. Is het nog geen goede egale saus, voeg dan nog een beetje pastawater toe (houd de pan van het vuur).
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en dien dan direct op.

Fan van spaghetti? Probeer dan eens bang bang spaghetti.