SoFish burger met remouladesaus

SoFish burger met remouladesaus

Wist je dat de producten van SoFine boordevol vitamine en mineralen zit? En ze zijn ook nog eens 100% plantaardig.

SoFish burger

Deze SoFish burger ruikt en smaakt dus echt naar vis, ik was er best van onder de indruk! Ik heb de burgers, bij de zoete aardappelfriet, gebakken in de oven dus hij was goed krokant. Verder vond ik ‘m erg lijken op de good old fishsticks. Een goede vervanger voor wanneer je vegan of vegetarisch bent of gewoon wat vaker vlees en vis wil overslaan.

Vegan remoulade

Omdat ik dit recept helemaal vegan wilde houden heb ik de remoulade gemaakt met vegan mayonaise. Wat fijn dat er tegenwoordig vegan producten in de supermarkt te vinden zijn. Ik kan me voorstellen dat dit vroeger wel anders was. Ben je vegetarisch dan kun je ook gewone mayonaise gebruiken natuurlijk.

Zoete aardappel friet

Om zoete aardappel friet enorm knapperig te krijgen moet je het ‘coaten’ met een beetje maizena en dan frituren. Omdat ik voor een iets gezondere maaltijd wilde gaan heb ik de friet met een heel klein beetje zonnebloemolie gebakken in de oven. Ze worden dan wel krokant, maar uiteraard niet zo knapperig als uit de frituur.

SoFish burger met remouladesaus

SoFish burger met remouladesaus
cooking time20 min
total cooking time20 min
servings: 2

Ingredients

  • 2 SoFish burgers
  • 2 speltbroodjes
  • 4 bladeren baby romaise sla, gewassen
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden

For the sauce

  • 3 tablespoon (vegan) mayonaise
  • 1/2 teaspoon lemon juice
  • 1/2 teaspoon mustard
  • 1 augurk, fijngesneden
  • 1/2 tablespoon kappertjes, fijngesneden
  • 1 teaspoon dried chives
  • 1 teaspoon gedroogde dragon
  • 1 teaspoon dried parsley
  • pepper and salt

Voor de friet

  • 250 grams zoete aardappel, in frieten gesneden
  • 2 tablespoon sunflour oil
  • salt

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Schenk de olie op een bakplaat met bakpapier en verwarm mee in de oven. Wanneer de oven en de olie heet is verdeel dan de zoete aardappelfriet over de ​bakplaat. Hussel goed om in de olie. Door de olie voor te verwarmen bakt de friet direct en worden ze knapperiger.
  • Wanneer de friet 30 minuten in de oven heeft gestaan, hussel nogmaals door en breng op smaak met zout. Doe nu ook de burgers in de oven en bak alles nog eens zo’n 10 minuten
  • Meng voor de saus alle ingrediënten en zet apart.
  • Beleg een broodje met 2 blaadjes sla, een burger, remouladesaus en rode ui. Herhaal met het 2e broodje. Dien op met de friet.

Dit recept is een samenwerking met SoFine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish