Salades zijn de manier om één maaltijd te maken waar zowel Bart en ik gelukkig van worden. Bart eet koolhydraatarm en ik niet, maar een salade kan ik wel waarderen. Het idee van ketogeen eten is dat je veel vetten toevoegt, nu moet ik dat met mijn eten niet doen. Omdat ik wel gewoon koolhydraten eet, sla ik die vetten lekker op… dat willen we niet. Dus voor hem voeg ik extra olijfolie toe en ik eet het op deze manier.

Burrata

Ik ben dol op burrata. Het is eigenlijk een romige mozzarella, maar dat romige werkt heel goed in salades en op pizza. Gelukkig kun je tegenwoordig in alle supermarkten wel burrata kopen.

salade met burrata

Smaakvolle salade

Wat deze salade zo lekker maakt is de kruidenmix waarin ik de kip en de courgette bak, dit is de basis voor deze salade. Ondertussen gril ik de mais met een crème brûlée brander, je kunt mais ook grillen in een grilpan, voor een lekkere zoete smaak.

salade met burrata

salade met burrata
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

salade met burrata

salade met burrata
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 75 gram gemengde sla
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • handje snoep of cherry tomaten, gehalveerd
  • 1 maiskolf
  • 1 bol burrata
  • handje basilicum, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl peper
  • 1/4 tl zout
  • chilivlokken

Instructies

  • Meng de komijn, koriander, chili,knoflookpoeder, peper en zout met de olijfolie en marineer hier de kip in. Verwarm een koekenpan en bak de kip tot deze gebruind is en voeg dan de courgette toe. Bak totdat de kip en courgette gaar is.
  • Gril de mais in een gril pan of met een creme brulee brander. Snij de mais van de kolf en zet apart.
  • Wanneer de kip en courgette gaar is meng dan door de sla, voeg de tomaat en de mais toe en meng.
  • Serveer met de burrata, garneer deze met chilivlokken en de fijngesneden basilicum.