roerbak met biefstuk

Roerbak met pittige biefstuk

Dit gerecht is een beetje bij toeval ontstaan. Ik had zin in iets pittigs, in biefstuk en lekker veel groenten.

Versatile

Dat is het fijne aan dit gerecht, je kan alle groenten gebruiken die je wil. Ik vind champignons en peultjes altijd erg lekker en heb tauge gebruikt als vervanging van noedels. Lijkt er natuurlijk niet echt op, maar ik vond dit een heerlijk gerecht en heb de noedels niet gemist.

Mushrooms

Hier komt veel vocht vanaf, daar moet je rekening mee houden. Ik heb de champignons in dikke plakken gesneden en met wat olie op medium tot hoog vuur gewokt met de peultjes samen. De tauge heb ik op het laatst pas toegevoegd zodat die nog wat bite houden.

Pittig

Dit gerecht is licht pittig. Ik heb sambal badjak gebruikt en deze heeft een kruidige en milde smaak. Hou je van meer pittigheid, gebruik dan een pittigere sambal.

Lowcarb

Dit gerecht is dus koolhydraatarm, maar je kan makkelijk rijst of noedels toevoegen. Ik vind het alleen wel fijn dat mijn maaltijd grotendeels uit groenten bestond.

Heel veel groenten

Als je naar de hoeveelheden hieronder kijkt kan ik me voorstellen dat je denkt ‘dit ga ik nooit opkrijgen’. Maar, zoals ik al zei, bevat champignons veel vocht en tauge slinkt ook snel dus qua volume valt het uiteindelijk wel mee. En anders heb je mooi nog wat over voor de lunch de volgende dag!

roerbak met biefstuk

Roerbakgerecht met pittige biefstuk

Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met lekker veel groenten en pittige biefstuk
cooking time15 min
total cooking time15 min
servings: 2

Ingredients

  • 200 grams peultjes schoongemaakt
  • 400 grams champignons in dikke plakken
  • 250 grams beansprouts
  • 2 biefstukjes
  • 2 cloves garlic
  • 3 teaspoons sambal badjak
  • 1 teaspoon ginger
  • 1 tablespoon sweet soy sauce
  • 2 tablespoons sunflour oil
  • pepper and salt
  • sesamzaad (optioneel)

Instructions

  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime (wok)pan en roerbak hierin de champignons en peultjes samen met de fijngehakte knoflook, de fijngehakte gember en 2 theelepels sambal.
  • Wanneer de groenten bijna gaar zijn en het vocht uit de champignons is verdampt snijden we de biefstuk in reepjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een aparte pan en voeg dan 1 theelepel sambal en 1 eetlepel ketjap toe. Bak de biefstuk kort op hoog vuur todat de buitenkant net goed gebakken is.
  • Voeg de tauge toe aan de groenten, breng het geheel nog meer op smaak met wat peper en zout. Voeg als laatste de biefstuk toe en meng.
  • Verdeel over twee borden en dien direct op. Garneer eventueel nog met sesamzaad (optioneel)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish