Porties: 2

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Toen ik rarebit op de kaart zag staan in Wales was ik een tikkeltje huiverig. Dat is echt zo’n gerecht dat vanalles kan zijn. Gelukkig is internet nooit ver en valt Wales nog steeds onder Europa dus opzoeken was zo gebeurt.

Bleek dus dat rarebit een variant is op de croque monsiuer. Wel iets anders want in plaats van dat het 2 boterhammen op elkaar zijn is en 1 boterham met daar bovenop je gesmolten kaas massa en alleen de onderkant is gegrild.

Wat ik vooral lekker vind ik dat het net even wat meer pit heeft dan een standaard croque monsieur. Er gaat hier namelijk best wat mosterd doorheen en de kaas is wat pittiger.

Verder is het qua recept best hetzelfde, maar ik wilde toch even de moeite nemen om het voor jullie uit te schrijven.

Ingrediënten

  • 4 boterhammen
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 300 ml melk
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 tl peper
  • 125 gram oude cheddar of oude kaas geraspt
  • bieslook als garnering

Overige benodigheden

  • steelpan
  • oven
  • bakpapier

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer door en laat dit samen 2 minuten garen.

2. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een dikke saus hebt. Voeg dan de kaas toe, mosterd en peper en roer door totdat de kaas gesmolten is. Je moet nu een dikke saus hebben die je over je boterham kan gieten en dat deze er niet meteen vanaf loopt. Als je saus nog wat te dun is, laat dan nog wat langer inkoken.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

4. Verdeel je saus over je boterhammen en bak af in de oven totdat je een mooie bruine korst erop hebt gekregen.

5. Garneer met bieslook en dien meteen op! Ook dit is weer heel lekker met chili jam.