Een klassieker, quiche met zalm en spinazie. Deze vonden we zo lekker dat we er zelfs onze avondmaaltijd van hadden gemaakt. Oke ik had ook geen zin meer om nog te koken, dus het was een win win situatie.

Quiche met zalm en spinazie

Waarom ik deze zo lekker vind is omdat gerookte zalm al best ziltig is van zichzelf en super veel smaak afgeeft aan het gehele gerecht. Daarnaast is zalm, spinazie en ei natuurlijk sowieso een winnende combinatie.

Dit keer heb ik een kant en klare quiche bodem gebruikt, puur omdat ik geen zin had ik deeg maken. I know, ik heb ook weleens zin in een snelle maaltijd. Mocht je wel zin hebben om zelf deeg te maken, er staat een recept in Vers Deeg. Eerlijk vind ik zelfgemaakt het lekkerst, maar soms maak je een afweging tussen extra lekker of extra simpel.

Quiche met zalm en spinazie

Als je van een iets harder gebakken korst houdt kan je ervoor kiezen om de bodem eerst blind te bakken. Prik met een vork gaatjes in het deeg, dek af met bakpapier, doe er blindbakkorrels of rijst of droge bonen oid op en bak 15 minuten in de oven. Haal het bakpapier er dan uit en doe de vulling erin en bak dan verder.

Quiche met zalm en spinazie
Pin recept
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd35 minuten

Benodigdheden

  • ronde quiche of taartvorm van 22 cm

Ingrediënten

  • quiche deeg
  • beetje olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram gerookte zalm
  • 75 gram belegen geraspte kaas
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bedek je quiche of taartvorm met bakpapier en leg je deeg erin, zorg dat de zijkanten goed bedekt zijn. Snij of knip de overhangende delen af, maar houd speling van ongeveer 1 cm met de rand van de bakvorm. Vouw dit deel van het deeg naar binnen en duw aan. Nu kan je makkelijker zo'n ribbelpatroon maken door met een vinger of knokkel het deeg naar voren te duwen terwijl je met twee vingers het deeg ernaast tegenhoudt.
  • Zet je bakvorm in de koelkast. Mocht je je deeg wat bruiner gebakken willen hebben dan kan je je deeg eerst 15 minuten blind bakken. Hou kouder je deeg is, hoe beter het z'n vorm houdt.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is.
  • Klop in een kom de eieren met de melk op tot een egaal mengsel. Voeg de kaas, zalm en spinazie toe. Breng op smaak met peper en zout (hoeveelheid naar smaak, maar ik heb ongeveer van beide een theelepel gebruikt). Meng en giet op je deeg.
  • Bak je quiche 25 a 30 minuten, laat 10 minuten rusten na het bakken.
  • Serveer los, met een salade of een lekker soepje.

Groot fan van makkelijke maaltijden? Dan moet je eens dit recept proberen, spaghetti met garnalen in een romige kaassaus.