pulled pork burger

Pulled pork burger

In samenwerking met Brugse Zot heb ik twee heerlijke ‘zotte combo’s’ gemaakt, waaronder deze pulled pork burger met de Brugse Zot dubbel.

Pulled pork

Origineel wordt procureur gebruikt voor pulled pork, maar dat is wat lastiger om aan te komen. Varkensschouderkarbonade is ook heerlijk en wel gewoon in de supermarkt te koop, dus dat gebruik ik altijd. Dit recept gaat in 3 delen. Eerst bak je het vlees met een dry rub en vervolgens giet je het bier erbij en gaat het stoven in de oven. Op het einde trek je het uit elkaar, voeg je de bbq saus toe en gaat het nog even terug de oven in (zonder deksel) zodat je van die lekkere knapperige stukjes tussendoor krijgt. Heerlijk!

Brugse Zot

Brugse Zot dubbel is een donker bruin bier, neigend naar robijnrood. Gebrouwen met zes speciale moutsoorten, heeft het bier een uniek en rijk aroma waarin de geur van honing, amandel, chocolade en zelfs bruine suiker te ontdekken valt. Het past perfect bij (wild)stoofpotjes, diverse kazen en pure chocolade. Het eerste idee dat ik had was een pulled pork burger want burgers en bier… zeg nou zelf, een klassieke combinatie.

Naast dat dit bier heel lekker is om ernaast te drinken gaat het bier dus ook nog door de pulled pork heen!

Naast dat de pulled pork dus fantastisch lekker is op een burger, kan ik sterk aanraden om lekker veel te maken zodat je met het restant nacho’s of pizza kan maken.

Dutch oven

Zelf gebruik ik voor dit recept een gietijzeren pan die op hoge temperaturen in de oven kan én die een stevige deksel heeft waar amper stoom uit ontsnapt. Heb je nog advies nodig hoe je de pan na het maken van dit recept weer schoon krijgt? Scroll dan naar onderen door.

Pulled pork burger

Pulled pork burger
cooking time30 min
total cooking time3 uur
servings: 6

Ingredients

  • 1.5 kg porkchop from the shoulder
  • 3 tablespoon brown sugar
  • 1 tablespoon salt
  • 1 tablespoon paprika powder
  • 1 teaspoon garlic
  • 1 teaspoon cumin
  • 1/2 teaspoon pepper
  • bit of sunflour oil
  • 1 beer Brugse Zot dubbel
  • 1/3 bottle bbq sauce

Voor de rest van de burger

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 slices of zoetzure augurk
  • 2 tablespoon mayonaise
  • 2 tablespoon coleslaw
  • Verse koriander naar smaak
  • Optioneel: Extra bbq saus

Instructions

  • Preheat the oven to 150 degrees celcius
  • Cut the bones of the meat and cut in cubes of 5cm by 5 cm.
  • Meng de suiker met het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn en peper. Wrijf het vlees met de kruiden in.
  • Heat up a bit of oil and bake the meat at high temperature until brown. Do a bit at the time so all the meat is really seared.
  • Put all the meat back in the pan, add the beer and put the lid on. Put 2.5 hours in the oven. Check occasionally to see not al fluid has evaporated.
  • When your meat is done you can either pull apart using to forks or whisk the meat until shredded.
  • Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden.
  • Voeg de bbq saus toe, roerdoor en zet dan nog een kwartier in de oven zonder deksel totdat de pulled pork wat krokante stukjes heeft.
  • Snij het burgerbroodje open, smeer mayonaise op de onderkant en leg hier 2 plakken augurk op, dan de pulled pork, dan de colslaw en als laatste wat verse koriander. Verdeel eventueel nog wat extra bbq saus hier overheen en leg de bovenkant het het broodje erop.
  • Dien direct op, met een flesje Brugse Zot dubbel.

How to clean your pan

Rinse out your pan, fill with water and baking soda and put on the stove with the lid on. Let this simmer for about a half an hour and you can clean your pan without trouble.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish