Pulled beef tacos

Pulled beef tacos

Het is geen geheim dat ik dol ben op Tex Mex. Santa Maria heeft nu een nieuwe productlijn in de winkels liggen, Next Mex. Met deze producten maak je next level taco’s!  De producten zijn vanaf nu te koop bij de Jumbo en de Albert Heijn.

Pulled beef

Voor de pulled beef heb ik de beef taco kruidenpasta gebruikt, deze is gemaakt met tomaat, knoflook en chipotle chili. De chili proef je ook goed terug. Het is geen pittigheid die direct in je mond brandt, maar meer een warm gevoel achterin je mond veroorzaakt. Heel fijn en helemaal niet te heftig of te overheersend.  Wat ik zelf vooral ook heel fijn vind is dat hier geen toegevoegde suikers en conserveermiddelen in zitten.

Vegetables

Taco’s zijn niet compleet zonder iets van groenten. We voegen jalapeno toe voor juist wel wat meer direct pittigheid, radijs voor de frisheid en de crunch, mais om wat zoetigs toe te voegen en avocado voor de romigheid.

Tortilla

In de supermarkt kun je of maistortilla’s kopen of bloemtortilla’s, maar in de Next Mex lijn zitten tortilla’s gemaakt van een combinatie van bloem en mais. Erg fijn want mais geeft de tortilla iets meer structuur, maar ben zelf geen fan van de 100% maistortilla. Bak de tortilla’s aan beide kanten kort in een droge hete koekenpan, zo worden de tortilla’s nog smaakvoller.

Salsa

Naast dat ik de tortilla insmeer met een klein laagje crème fraîche dit blust ook de pittigheid wat, gebruiken we ook nog een salsa. Deze lijn bevat 3 soorten salsa. Een peach & chili salsa, taqueria salsa en een tomatillo salsa. Vooral met die laatste ben ik erg blij want tomatillo’s kun je alleen online krijgen, niet bevordelijk voor wanneer je in een opwelling iets wil maken. Ik heb bij deze pulled beef taco’s de taqueria salsa gedaan, omdat de ingrediënten goed met elkaar overeenkomen. Mijn man vond de peach & chili er erg lekker bij, het zoete vond hij mooi aanvullen.

Pulled beef tacos

Pulled beef tacos
cooking time30 min
total cooking time3 uur
servings: 2

Ingredients

  • Scheutje zonnebloemolie
  • 700 grams runder riblappen, in grove stukken gesneden
  • 1 packet Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
  • 6 Santa Maria Corn & Wheat Tortilla Small
  • 1 jalapeno, sliced
  • 1/2 avocado, sliced thinly
  • 3 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 100 grams corn
  • Verse koriander, naar smaak
  • Crème fraiche, naar smaak
  • Santa Maria Taqueria Salsa of Peach & Chili Salsa
  • limoenschijfjes

Instructions

  • Verhit de zonnebloemolie in een sudderpan en bak het vlees tot de buitenkant aangebakken en bruin is. Voeg de kruidenpasta toe samen met een scheutje water (ongeveer100 ml). Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur sudderen. Na ongeveer 2.5 uur zal het vlees uit elkaar vallen. Controleer tussendoor regelmatig of de pan niet droog kookt en of er niets aanbrandt. Voeg dan indien nodig wat water toe.
  • Wanneer het vlees klaar is, verhit de tortilla’s in een hete droge koekenpan.
  • Smeer in met creme fraiche, hoeveelheid naar smaak, en verdeel het vlees over de tortilla’s. Garneer met jalapeno, avocado, radijs, mais en als laatste de koriander. Serveer met een salsa naar keuzen en een limoenschijfje.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Santa Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish