Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 25 minuten


OMG jongens, dit is zonder dollen één van de lekkerste pizza’s die ik sinds een tijd heb gegeten!

Nu het steeds warmer begint te worden begin ik steeds meer trek te krijgen in lichte en frisse gerechten. Denk aan veel salade, wat vaker vis etc. Deze pizza is daar gewoon een combi van!

Ik vind ‘koude’ pizza’s heel erg lekker. Je bakt de bodem met tomatensaus en een beetje kaas af, haal de pizza uit de oven en beleg dan met toppings. Dat geeft deze pizza veel meer een zomers gevoel.

Tonijn

Oke, tonijn op pizza is natuurlijk super bekend, maar gegrilde tonijn in plaats van uit zo’n blikje wordt minder gedaan. Het zal te maken hebben met kosten, maar gegrilde tonijn op een pizza is zovéél lekkerder! Zorg alleen wel dat je tonijn van goede kwaliteit is omdat de tonijn van binnen nog wat rauw blijft. Ik heb hier gebruik gemaakt van de tonijn uit mijn Freshly Fish box en je hebt geluk want met de code fishfromclaudnine krijg je nu 10% korting. Kijk snel op www.freshlyfish.nl

Pizzabodem

Ik moet heel eerlijk toegevem dat ik hier kant en klare pizzabodems heb gebruikt. Deze waren ook al belegd met tomatensaus. Ik probeer altijd zelf mijn pizza’s te maken, maar met super zonnig weer heb ik gewoon geen zin om uren in de keuken te staan. Wil jij nou wel lekker zelf pizzabodems maken, kijk dan hier voor mijn recept.

Ingredienten voor 2 pizza’s

  • 2 pizzabodems met tomatensaus
  • 60 gram geraspte belegen kaas
  • 2 tonijnsteaks
  • zak gemengde groene sla a 75 gram
  • 1 rode ui
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl wasabi pasta
  • 2 tl water
  • scheutje olie
  • peper en zout

Bereigingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Beleg de pizza’s met de geraspte kaas en bak ze allebei af zoals op de verpakking vermeld of totdat je deeg gaar is.

2. Rooster je sesamzaadjes in een apart pannetje en snij ondertussen de rode ui in ringen. Voor de wasabi mayonaise meng de de mayo met de wasabipasta en wat water. Op deze manier krijg je een wat dunnere saus die je mooi over je pizza kan spuiten.

3. Breng de tonijn op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hier je tonijn aan beide kanten in aan. Doe dit ongeveer 30 seconden per kant, vuur hoog. Dan zijn ze van buiten mooi gegrild en van binnen nog rauw. Laat heel even rusten na het bakken en snij dan in plakjes.

4. Beleg je pizza als eerste met de sla, dan de rode uit en vervolgens de gegrilde tonijn. Maak af met wasabimayonaise en sesamzaad.

Geniet ervan! Dit is echt smullen.