Doperwten pasta pesto"/>
pasta doperwten pesto

Doperwten pasta pesto

Pasta pesto is één van mijn lievelingsmaaltijden, zeker voor doordeweeks wanneer ik snel wat wil eten, maar elke keer hetzelfde eten is ook niet leuk!

Doperwten pesto

Ik had zin in een groene gezonde maaltijd, ik weet niet wat het is maar groen staat voor mij toch voor gezond. Ik had nog wat dingen in huis en zo is dit gerecht ontstaan.

Vega of vegan

Volgens mij is parmezaanse kaas niet vegetarisch vanwege dierlijk stremsel maar je kan dit uiteraard vervangen voor een vega kaas of edelgist vlokken voor een vegan maaltijd.

pasta doperwten pesto

pasta doperwten pesto

Pasta met een pesto van doperwten, rucola en parmezaanse kaas
cooking time30 min
total cooking time30 min
servings: 2

Ingredients

  • 150 grams pasta naar keuze, ik heb rigatone gebruikt
  • 200 grams doperwten
  • 1 tablespoon lemon juice
  • 50 grams parmesan cheese
  • 2 tablespoon pijnboompitten
  • 2 tablespoon olive oil
  • 2 cloves garlic
  • pepper and salt
  • handje rucola

Instructions

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water.
  • Blend de doperwten (hou twee handjes achter voor later) samen met de parmezaanse kaas, citroensap, knoflook, pijnboompitten, olijfolie en peper en zout fijn totdat je een pesto hebt.
  • Giet de pasta af en meng met de pesto. Roer de rucola erdoorheen en de achtergehouden doperwten. Serveer met nog wat extra parmezaanse kaas.
0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish