Pasta alfredo, hier is het minder bekend maar in Amerika wordt het veel gegeten.

Alfredo

Dit is niet een klassieke alfredo want daar gaat vooral veel boter, slagroom en kaas doorheen. Om het iets lichter te maken gebruik ik hier minder boter, melk en nog steeds wel kaas natuurlijk.

Verder doe ik kip door mijn pasta en champignons voor toch nog wat groenten en bak ik het geheel nog even af in de oven met mozzarella.

Het enige waar je mee moet oppassen wanneer je een pasta nog in de oven doet is dat de saus nog indikt. Zorg er dus voor dat de saus wat dunner is dan je liever zou willen, dat komt daarna in de oven wel goed.

Pasta alfredo
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta “alfredo” uit de oven.

Pasta alla Alfredo met kip en champignons
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram pene
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 500 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1 klontje boter
  • 200 ml melk (hou meer achter de hand)
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 90 gram parmezaanse kaas
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 75 gram mozzarella, geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pene volgens instructie al dente in gezouten water.
  • Verhit de boter, breng de kip op smaak met peper en zout en bak gaar in de koekenpan. Haal de kip uit de pan en bak de champignons totdat deze bruin zijn, voeg de knoflook toe en roer nog even door.
  • Schenk de melk in de pan en doe de parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden erbij. Roer door totdat de kaas gesmolten is. Doe de pene en de kip in de pan. Als de saus te dik is kan je nog wat melk toevoegen. Is het heel dun? Laat dan nog even op het vuur staan.
  • Proef de saus om te kijken of deze voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Doe het geheel in een ovenschaal, top met mozzarella en bak nog even af totdat de mozzarella gesmolten is. Serveer daarna direct.