• Creme fraiche

    Creme fraiche

    Creme fraiche is nothing else than fermented heavy cream. because heavy cream is pasteurized we need to add bacteria. We do this with a buttermilk that still has cultures.

  • chili jam

    Chili jam

    They sell this stuff everywhere in England. It's such a shame they don't sell it in the Netherlands. But, I thought, how hard can it be to make myself

  • Griekse kofta

    Greek kofta

    As you may know by now I love greek food. Now, I know this isn't Greek but a homemade version of the Greek Kofta packets you van buy in the supermarket. This is lovely with tzatziki and white rice.

  • Spaghetti met gehaktballen

    Spaghetti with meatballs

    I think the spaghetti meatballs is a typical American thing. I've never seen it in Italy. Because you make the meatballs the usual way with panko and egg they're very moist and so good

  • vegetarische, witte lasagne met spinazie

    White lasagna with spinach

    The other time I was in an Italian restaurant and they served a white lasagna. So the entire sauce was basically bechamel, holy moly! Also, my husband doesn't like tomato sauce so I definitely wanted to make this at home

  • Georgische pizza

    Georgian pizza - Khachapuri

    Let's just call it pizza, Khachapuri is a harder work to memorize. This is usually eaten as breakfast, I swear I was born in the wrong country, and either a whole egg or an eggyolk is added. Sometimes even a knob of butter.

  • Gegratineerde boontjes

    Green beans gratin

    This is an easy dish because you just mix and bake everything in the oven. Top is off with some shredded mozzarella and grill until all melted and bubbly. That's all! You can even skip the gratin part if you're watching your calorie intake.

  • pasta doperwten pesto

    Doperwten pasta pesto

    Pasta pesto is één van mijn lievelingsmaaltijden, zeker voor doordeweeks wanneer ik snel wat wil eten, maar elke keer hetzelfde eten is ook niet leuk! Doperwten pesto Ik had zin in een groene gezonde maaltijd, ik weet niet wat het is maar groen staat voor mij toch voor gezond. Ik had nog wat dingen in huis en zo is dit…

  • caesar salade

    Caesar salade

    Dit is één van mijn favoriete salades en ik eet dit dan ook geregeld. Vaak wordt de caesar salade met kip geserveerd, terwil kip oorspronkelijk niet in deze salade zat, maar ik vind het lekkerder met gamba’s. Het maakt je salade iets lichter, frisser, licht verteerbaar en de smaak is gewoon fantastisch. Gezond, snel en makkelijk Ik moet wel iets…

  • chocolade soesjes

    Chocolate cream puff - Bossche bol

    Het verschil tussen een Bossche bol en een Moorkop is de luchtigheid van het soesje. Bij een Bossche bol heb je eigenlijk alleen een buitenlaag deeg en de binnenkant is helemaal open. Dit zorgt ervoor dat een Bossche bol heel goed te vullen is! Onze soezen zijn ook heel luchtig, daarom noem ik het voor het gemak maar een Bossche…

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish