• piri piri kipnuggets

    Piri piri chickennuggets

    I based this recipe on the piri piri chicken poppers from Papa Johns, I also love their hot american pizza and because I'm a big fan of homecooked I also made that recipe on mu website. The spice mix is so easy to make yourself. You'll have a whole jar with this recipe so enough left to make a nice grilled piri piri chicken.

  • Eiermie met kip en champignons

    Noodles with chicken and mushrooms

    You can pretty much get any type of noodles for this dish but eggnoodles really go very well in this recipe. The best part of this dish is the peanuts in chili oil. You make this first and when it's done you transfer it to a bowl. The chicken and mushrooms you bake in the same pan so it gets heat from the leftover oil in the pan. At the end you season with the peanuts and chili oil to make this as spicy as you wish.

  • stokbrood

    (Zuurdesem) Stokbrood

    Ik heb weleens gelezen dat stokbrood het lastigste is om te maken en ik kan me daar helemaal in vinden vanwege 2 redenen. 1. Het vormen is heel belangrijk en elke fout zie je ook terug in je stokbrood. 2. Stoom! En in combinatie daarmee moet je het deeg eigenlijk ook op een broodbaksteen leggen (of zoals ik heb gedaan…

  • gravad lax

    Gravad lax

    Gravad lax, het is niet zo lastig om te maken.. je hebt er alleen heel wat geduld voor nodig. Weekendje weg = gravad lax Wij gingen een weekend naar Bart z’n ouders, zij wonen in Dordrecht dus besloten we een nachtje te blijven slapen. Normaal maak ik in het weekend altijd veel recepten dus wilde ik nu iets klaarzetten wat…

  • pulled pork taco's

    pulled pork taco’s

    Pulled pork taco’s is een combinatie van een recept dat al op mijn website staat en een recept uit mijn kookboek Vers Deeg. Pulled pork Laten we beginnen met de vulling, het hele recept kun je namelijk hier vinden. Het is heerlijk op nachos, een salade of zoals hier in een taco. Vers Deeg Dan naar de tortilla’s. Wil je…

  • Bao met sticky speklap

    Bao with sticky pork

    They sell bapao buns here in the supermarket which is a steamed bao bun filled with meat. It's not great so that's why I make my own! The recipe for the bun is in my cookbook, but it's only in Dutch. You can buy these bao at pretty much any oriental supermarket here, so that's always an option.

  • creme brulee

    Crème brûlée

    Crème brûlée is één van mijn lievelingstoetjes. De romige custard in combinatie met de harde suiker is hemels. Over de suiker, ik wil dus wel echt een laag gebrande suiker waardoor het breekt als je erop tikt. Niet goed gesmolten suiker is voor mij een grote afknapper. Crème brûlée brander Om dit goed voor elkaar te krijgen heb je echt…

  • geroosterde tomaten soep

    Geroosterde tomatensoep

    Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik tomatensoep dus niet geweldig lekker vind, maar Bart houdt ervan dus heb ik het vooral voor hem gemaakt. Geroosterde tomaten Door de tomaten eerst te roosteren krijgt de soep een veel diepere smaak. Het kost ook amper moeite omdat je alles in de oven schuift, een half uurtje later alles in een pan…

  • pasta alla vodka

    pasta alla vodka

    Dit receps is zo makkelijk om te maken, maar heeft super veel smaak. Het originel gerecht bevat geen vlees of vis en ja, ik heb ‘m ook geregeld vegetarisch gemaakt, maar hier heb ik er garnalen bij gedaan. Vodka Gebruik voor dit recept geen bijzondere vodka, werkelijk de goodkoopste is goed genoeg. Je wil alleen het hoge alcoholpercentage voor de…

  • broccoli burger

    Pasta pesto met een broccoli burger

    Ik ben dol op pasta pesto, maar het is vaak toch een beetje beperkt qua groenten dus heb ik hier een deluxe versie van de pasta pesto gemaakt. Broccoli burger Dit is de broccoli burger van SoFine Nederland, deze zijn op basis van soja en 100% plantaardig. Je kunt er dus voor kiezen om je maaltijd veganistisch te houden door…

en_USEnglish