• chili cheese fries

    Loaded chili cheese fries

    Wat is lekkerder dan gewone friet, loaded chili cheese friet! Of fries, laten we het in het Amerikaanse thema houden. chili cheese loaded fries Je kunt je frietjes met vanalles toppen, maar ik had zin in dee lichtpittige tomaten kruidenpasta. In chili zit normaal gesproken uiteraard bonen, maar ik ben geen fan van bonen dus ik laat ze lekker weg.…

  • whisky cocktailsaus

    Whisky cocktail sauce

    Vroeger gingen we geregeld bij een Bistro uit eten en daar stonden alle klassiekers op de kaart waaronder de garnalen cocktail met whisky cocktailsaus. Whisky cocktailsaus Onmisbaar is dan natuurlijk de saus en die hoeft echt niet uit een flesje te komen want het is super simpel om zelf te maken. Verder ging er naast Hollandse garnalen ook nog best…

  • meatball sub

    Meatball sub broodjes

    Deze meatball sub broodjes heb ik op Pinterest voorbij zien komen en aangezien ik én het recept voor witte bolletjes en een heerlijk spaghetti met gehaktballen recept op mijn site heb staan leek dit me een mooie combinatie. Witte bolletjes We beginnen met het maken van de broodjes. Je kunt trouwens ook gewoon 12 witte bolletjes kopen hiervoor, dus dan…

  • spaghetti vongole

    Spaghetti vongole (or mussels)

    My husband loves shellfish. I do as well but I'm full rather quickly. So when I wanted to make mussels for dinner I figured I would make something else for myself. It's an easy dish but packed with flavour. I use white wine in the sauce and a tip: make sure you use good wine that you would also serve with your meal. If you don;t want to drink it, you shouldn't cook with it.

  • Wit brood: langere fermentatie voor meer smaak en open kruim

    Wit brood: langere fermentatie voor meer smaak en open kruim

    Veel mensen zijn dol op de looks van zuurdesem brood, maar niet op het werk dat erbij hoort. Ik ga je helaas uit de droom halen, ook dit is veel werk. Eigenlijk evenveel als zuurdesembrood, maar je hebt geen desemstarter nodig. Alvast mijn excuses voor alle lelijke Insta story foto’s in dit recept, maar dit is puur voor verduidelijking van…

  • Groene salsa enchilladas

    Groene salsa enchilladas

    Dit stond al heen lang op mijn to-do lijst, maar de groene salsa maakte dit gerecht wat moeilijker. Groene salsa Om dit te maken heb je namelijk tomatillos nodig, dat zijn een soort groene tomaten. Ik kon die nergens vinden behalve dan in online shops. Nu vind ik het altijd belangrijk dat alle ingrediënten die ik gebruik makkelijk te koop…

  • quiche

    Quiche with tomato and ham

    With quiches I always think of birthdays way back when. My dads girlfriend made the best mini quiches. I never really tried to make them myself, I just sometimes got the supermarket kind (can't recommend). This one is great to made in advance. I used storebought puffed pastry to keep it quick and easy. All in all this took me 45 minutes including oven time

  • champignon kippensoep

    Mushroom chickensoup

    My husband loves soup so I like to surprise him with new flavours, like the other day with this broccoli cheddarsoep. this time I made a delicious mushroom chickensoup. You bake the mushrooms first, so until all moisture is cooked out. Let them bake in medium heat and after a couple of minutes the whole pan is filled with water. Keep on baking and this will evaporate, then the mushrooms will brown. Besides mushrooms I also baked a mushroom mix with other types. I used this as garnish.

  • pittige kipburger

    Pittige kipburger

    Bart is dol op gefrituurde kip. Meestal wordt kippendij voor een kipburger geadviseerd, maar ik hou daar niet zo van. Ik gebruik dus altijd filet. Kipburger Je kunt kip natuurlijk bakken, maar frituren maakt kip wel echt lekkerder. Voor een burger dan! Een tip die ik onlangs opgepikt heb op youtube is dat je wat van het natte mengsel bij…

  • Vietnamese loempia

    Vietnamese lumpia

    A while back I made lumpias and served them at a small party at our house. Of the the guests asked if I made the wrapper myself... no I didn't. So that had to change! It's so funny how this is made. You make a wet dough, let this rest for half an hour. Then you put a non-stick pan on low heat, take some dough and smear some dough onto the pan. A very thin layer will stick and this is your wrapper. Take a look at this video to see how it's done.

en_USEnglish