Ik heb al een wokgerecht dat hier een beetje op lijkt, namelijk deze roerbak met biefstuk, maar ik hou van salades dus ik wilde perse dit gerecht ook een keer maken.

Salade, geen soep

Het belangrijke hier is dat je zorgt dat je de tauge kort bakt zodat niet al het vocht eruit komt zetten. We willen namelijk geen soep. Een beetje vocht is niet erg, dat gebruiken we als dressing!

Biefstuk van goede kwaliteit

Wat dit gerecht maakt of breekt is goede kwaliteit vlees. Ik heb gemerkt dat supermarkt biefstuk vaak toch iets taai kan zijn. Zeker als je net als ik houdt van rare, dan is er bijna geen doorkomen aan. Je kan dit oplossen door de biefstuk wat langer door te bakken, maar ja…ik hou van rare/medium rare..

Ik heb hier de tournedos van Crisp gebruikt. Je bent wel meer geld kwijt, maar ik heb liever kwaliteit dan kwantiteit. Ik heb hier dan ook 1 stuk tournedos gebruikt voor een gerecht van 2 personen.

Salade biefstuk
Salade biefstuk
Pin recept
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Oosterse salade met pittige biefstuk

Een heerlijke warme salade met pittige biefstuk en lekker veel groenten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 biefstuk/tournedos, in blokjes gesneden
  • 125 gram tauge
  • 1/2 komkommer, in hakve plakjes gesneden Ik heb eerst de zaadjes eruit geschraapt met een theelepel
  • 1/2 rode chilipeper in ringen gesneden
  • sla naar keuze
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 el ketjap manis
  • klontje boter
  • peper en zout
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak hier op hoog vuur kort de biefstuk in aan. Voeg snel de chilipeper, sambal en ketjap toe en roer door. Bak totdat de biefstuk jouw gewenste gaarheid heeft. Ik hou dus van rare/medium rare dus ik bak mijn biefstuk erg kort.
  • Haal de biefstuk uit de pan en voeg de tauge toe. Bak dit kort totdat de tauge ook onder de sambal/ketjap zit.
  • Dien het bord op met de sla, komkommer, tauge, biefstuk, giet wat nog in de pan zit over de biefstuk heen en garneer met wat sesamzaadjes. Dien direct op.