pittige noodles met stoofvlees

Pittige noodles met stoofvlees

Ik wilde noodles, maar eens iets anders. Zo kwam ik op het idee voor noodles met stoofvlees. Oke, het fijne aan noodles is dat het een snel gerecht is en dat ik nu niet meer zo, maar stoofvlees kan je opzetten en je hoeft er weinig naar om te kijken dus veel moeite kost dit niet.

Noodles met stoofvlees

Het vlees zelf maken we niet pittig, maar eerder kruidig met een duidelijke komijn smaak. De pit komt pas met de saus van de noodles en kan je makkelijk zelf bepalen. Het is niet zo pittig als dandan noodles, dus maak je geen zorgen dat deze verhoudingen te heftig zijn. Qua structuur is het heel fijn want het vlees valt natuurlijk helemaal uit elkaar.

Hier heb ik tarwe woknoodles gebruikt, maar je kunt ook udon noodles gebruiken. Ik hou zelf van de wat meer dikke noodles.

Chili oil

Ik ben een grootgebruiker van chili olie. Je kunt deze zelf maken, maar tegenwoordig kan je dit ook kopen in de supermarkt. Uiteraard vind je dit ook terug bij de toko.

pittige noodles met stoofvlees
Pin recipe
Print recipe
Laat je review achter!

Pittige noodles met stoofvlees

Pittige noodles met stoofvlees
cooking time30 min
total cooking time3 uur 30 min
servings: 2

Ingredients

Voor het vlees

  • a bit of sunflour oil
  • 300 grams runderlappen, in blokjes gesneden
  • 1 tablespoon cumin powder
  • 1 teaspoon coriander powder
  • 1/2 teaspoon salt

Voor de noodles

  • 150 grams noodles
  • 1 tablespoon sunflour oil
  • 3 cloves garlic, chopped
  • 1 teaspoon grated or pureed ginger
  • 1 red onion, in half rings
  • 2 tablespoon Soy sauce
  • 2 tablespoon chiliolie
  • sesamzaadjes, geroosterd
  • fresh coriander

Instructions

  • Verhit wat zonnebloemolie in een pan met dikke bodem (sudderpan of gietijzerenpan met deksel). Voeg het vlees en de kruiden aan de pan toe en bak totdat het vlees aan alle kanten gebakken is. Hoe meer kleur het vlees heeft, hoe meer smaak straks.
  • Doe er wat water bij, totdat het vlees net onder staat, doe de deksel erop en laat op laag vuur sudderen. Zo'n 3 uur, of totdat het vlees heel zacht is. Is het vlees zacht, maar zit er nog teveel vocht bij, haal dan de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Haal van het vuur en zet eventueel apart totdat je de noodles gaat maken.
  • Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olie en fruit de knoflook, gember en rode ui aan. Voeg de noodles en het vlees toe en meng. Voeg de sojasaus en de chiliolie toe en meng goed.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met geroosterde sesamzaadjes en verse koriander. Serveer direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

en_USEnglish